Back
16:30
- 17:30
Cinema 5
|
-
Dutch

Ahead of the cloud: Edge Computing

Wat is de essentie van de Cloud? Het simpele antwoord is: gebruik maken van iemand anders zijn computer aan de andere kant van het internet, maar er zijn andere facetten die misschien nog wel belangrijker zijn. Een gigantische collectie state-of-the-art technologieën die met een paar klikken te gebruiken zijn. Een manier van werken waarbij security, monitoring, scalability, en updating, out-of-the-box beschikbaar zijn en werken. Dit alles in resulterend in een snelheid van ontwikkelen die voorheen ongekend was.

Maar de Cloud is niet overal te gebruiken. Er zijn scenario’s waarbij het volume of de latency-requirements van de data te veel van het goede zijn. Of wanneer om technische redenen de Cloud niet altijd beschikbaar is. Of om juridische redenen data niet opgestuurd mag worden. Maar toch willen we ook hier gebruik maken van de Cloud-way.

Hier is waar The Edge komt kijken, de apparaten en computers om ons heen waarvan de capaciteit er altijd al was maar die nu ontsloten wordt vanuit de Cloud. De grote Cloud jongens hebben dit ook door en zijn al volop aan het ontwikkelen om Cloud technologie in de Edge beschikbaar te krijgen.

In deze sessie wil ik laten zien hoe Edge computing werkt aan de hand van een praktisch voorbeeld met AWS Greengrass, en filosoferen over waar het heen gaat en hoe wij daaraan kunnen bijdragen.

About the speakersthumbnail-1

Markvan Kessel

Software Architect at Luminis /Eindhoven

Mark is software ontwikkelaar en architect bij Luminis Eindhoven. Begonnen in de embedded software met zijn low-level C en C++ code is hij overgestapt naar de enterprise Java wereld. Hij is van daaruit verder geïnteresseerd geraakt in alles wat met de Cloud te maken heeft. Zich nooit beperkend tot één taal, techniek of platform blijft hij nieuwe dingen proberen.

Back to program