Back
11:00
- 12:00
Cinema 3
|
-
Dutch

Blazor, Single Page Applications met C# en WebAssembly

We zijn er al zo aan gewend: server-side werken we met C#, Razor en ASP.Net, client-side met Typescript, Javascript en een Single-Page Application framework zoals Angular of React. Je moet het als “Full stack developer” allemaal maar bijhouden. Om maar niet te spreken over de dubbele (business)logica over deze lagen heen.

Kan dat niet anders? Zeker wel! Microsoft is sinds begin 2018 begonnen aan een project genaamd Blazor. Dit framework gaat steeds meer richting een release candidate 1.0. Blazor is een Single Page Application framework waarmee je met C# en bestaande Visual Studio tooling kan werken. Dit alles werkt op de webstandaard “WebAssembly”. Hierdoor is de cross-browser compatibiliteit gegarandeerd en met de kracht van het .Net framework!

In deze sessie word je meegenomen in een introductie van Blazor. We gaan kijken architectuur van het framework, maar natuurlijk gaan we ook een demo applicatie bouwen. Bij de demo applicatie kijken we ook naar de voordelen van het gebruik van dezelfde code in zowel front- als backend.

Het uiteindelijke doel is dat jullie een indruk krijgen van Blazor en of het een optie is voor een nieuw te beginnen project of zelfs als migratie optie voor bestaande applicaties!

About the speakersthumbnail-1

LucHondshorst

Software engineer at Luminis /Apeldoorn

Luc is a software engineer at Luminis Apeldoorn. He is working almost 10 years as Fullstack Developer, both internally and as consultant. He finds the internal workings of programming languages and frameworks very interesting. He loves his profession and likes to enthuse others and can be found regularly on meetups. In his free time he helps with workshops for Devoxx4kids. In addition, he is involved in the game offer for the “offline” world at the local scouting group.

Back to program