Back to program
11:00
- 12:00
Cinema 7
|
Beginner -
Nederlands

Hoe releasen minder pijnlijk werd bij de ANWB Alarmcentrale

Continuous Delivery wordt vaak geassocieerd met een snellere time-to-market, maar wat als dat niet je voornaamste probleem is? Een aantal jaar geleden heeft de ANWB besloten om zich van een traditionele enterprise organisatie te transformeren naar een Agile organisatie. Bij de afdeling Hulpverlening zijn wij met drie teams bezig met het ontwikkelen van het nieuwe case managementsysteem voor de ANWB Alarmcentrale. Als onderdeel van onze agile werkwijze maakten wij een release en rolden wij deze uit aan het eind van onze 2 wekelijkse sprints. Dit leverde ons regelmatig verschillende problemen op en halverwege 2016 besloten we dat het anders moest. We hebben toen een beweging ingezet richting Continuous Delivery. In deze presentatie zullen we ingaan op de uitdagingen die we hadden, hoe we die hebben aangepakt, en op een aantal onverwachte voordelen.

About the speakers

speaker-img
Software Engineer at ANWB

Sjoerd Hemminga is software engineer bij de ANWB, waar hij werkt aan het case management systeem voor de Alarmcentrale. Hij maakt graag complexe systemen van simpele componenten.
Sjoerd heeft geleerd hoe waardevol een hecht en goed team is om een passende en onderhoudbare oplossing te leveren.

speaker-img
Software Architect at Luminis Amsterdam

Jeroen is a software architect at Luminis and is very passionate about software engineering and engineering culture. He likes to share his broad knowledge and helps the organizations he works with to apply practices like Continuous Delivery to reach a new level of productivity.
He has a strong Java background and is committer and active community member on several open source projects at the Apache Software Foundation.