Back to program
16:30
- 17:30
Cinema 5
|
Beginner -
Nederlands

Home Alone – Taking Control of Your Home Automation

Domotica, slimmer wonen, intelligente systemen, ambient computing. Het zijn allemaal termen die de afgelopen jaren gebruikt worden voor technologie die in de leefomgeving van mensen geïntegreerd kan worden. In de jaren 90 was dit allemaal nog toekomstmuziek maar tegenwoordig kun je er zelf steeds meer mee. Slimme koelkasten, verlichting, deurbellen en weerstations zijn slechts een aantal voorbeelden van de apparaten die internet connectiviteit hebben gekregen. En met de huidige Maker-scene die opkomt en de bijbehorende hardware (Arduino, ESP8266) is het mogelijk om zelf je eigen IoT devices te maken.
Maar wat je snel zult zien als je er mee aan de gang gaat: iedereen heeft zijn eigen totaal-oplossing gebouwd, met de bijbehorende vendor lock-in. De verlichting kan niet reageren op de deurbel, de slimme thermostaat houdt geen rekening met de weersverwachting etc. Dus de vraag is: hoe knoop je nu alles aan elkaar? En hoe houd je hier zelf de regie over?

Tijdens deze presentatie gaan we laten zien hoe je je eigen huis ‘slim’ kunt maken met behulp van OpenHAB. En aan de hand van diverse scenario’s kunnen we laten zien hoe Kevin van Home Alone ook gewoon de inbrekers af had kunnen schrikken met zijn slimme devices.

About the speakers

speaker-img
Software Engineer at Luminis Arnhem

Ronald Spierenburg is a software engineer with a screwdriver. From a young age he started taking things apart and collected all the hardware in it.
He is now a senior software engineer with luminis, mostly working on backend code and system integration.
Nowadays a lot of time is spent automating his home and using soft- and hardware to make it smarter.

speaker-img

Rino is a Java/software engineer with 20+ years experience in technical & administrative software development & implementation on several platforms (*nix, Windows) and for a variety of clients (Defense, Transportation, Telecommunications, Government, Manufacturing).

He loves Java, Open source, IoT, Integration (Camel / JBoss Fuse) and brewing beer!