Back to program
16:30
- 17:30
Cinema 7
|
Beginner -
Nederlands

Hoor wie klikt daar kinderen…

Meten is weten: voor gebruikersonderzoek van je website of software zijn er kwalitatieve en kwantitatieve methodieken die helpen in het inzicht krijgen van het gebruik. Dit biedt richting voor ontwikkeling en verbetering. Hoe en waarom wordt er op die manier geklikt? Ken ik mijn gebruikers eigenlijk wel echt?

In deze talk worden de basics van gebruikerstesten besproken, die zelfs een ontwikkelaar kan toepassen. Zo leer je waarom er bepaalde ontwikkelkeuzes gemaakt worden, ook al kost die ene aanpassing net wat meer tijd.
Aan bod komt het verschil tussen kwalitatief en kwantitatief gebruikersonderzoek en wat wanneer toe te passen. Door middel van een aantal voorbeelden en cases inzicht in voor- en nadelen, tooling (bijv. usability labs, scroll and clickmaps, NPS, Polls), valkuilen (1 mening is geen waarheid) en een antwoord op de vraag: hoe pas je dit toe in een agile ontwikkel proces?

About the speakers

speaker-img
UX Designer at Luminis Arnhem

Bart is User Experience ontwerper en heeft een achtergrond in industrieel ontwerp. Bij Luminis past hij deze kennis toe in het softwaredomein. Van conceptontwikkeling tot pixelperfecte ontwerpen: met zijn creativiteit combineert hij in zijn werk het digitale en fysieke domein. Voor een grote groep klanten heeft hij zich gebogen over zeer diverse ontwerpvraagstukken. Bart is gefascineerd door wat mensen met techniek doen en andersom. Daarom zijn gebruiksvriendelijkheid en het menselijk maken van techniek ook zijn specialismen.