Back to program
15:00
- 16:00
Cinema 5
|
Beginner -
Dutch

If this then Alexa – migrating to no-interface

Voor BDR Thermea – de overkoepelende organisatie achter Remeha –  heeft Luminis in Arnhem een mobiele applicatie ontwikkeld. Deze applicatie is om de eTwist, een slimme thermostaat, te kunnen bedienen. Om de eTwist op afstand te bedienen is een mobiele applicatie een goed middel. Echter, binnenshuis is er meer potentieel om de eTwist op snellere en slimmere wijze aan te sturen. Denk bijvoorbeeld aan digitale assistenten en home automation platformen.

Samen met BDR Thermea hebben we gekeken welke platformen kunnen bijdragen aan het verbeteren van deze gebruikerservaring. Luminis in Arnhem heeft middels een proof-of-concept met Alexa – de digitale assistent van Amazon –  de toegevoegde waarde hiervan aangetoond. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor de populaire service IFTTT (If This Then That). Dit maakt dat de eTwist nu volledig thuishoort in de Smarthome wereld en door gebruikers zelf gekoppeld kan worden met veel apparaten en slimme scenario’s.

In deze sessie zal er besproken en gedemonstreerd worden hoe wij een bestaand product hebben geïntegreerd met Alexa en IFTTT. Daarnaast duiken we in de techniek van de gebruikte platformen zodat jij aan het eind van de sessie ook zelf hiermee aan de slag kan gaan!

About the speakers

speaker-img

Steef Burghouts

Software Engineer at Luminis /Arnhem

As a Java developer, Steef loves to take deep dives into technology stacks. He believes that being a good developer is so much more than writing readable and elegant code. Developers should never lose focus on what they are trying to achieve with the software. Recently he has picked up on the no-interface hype and is working to integrate a smart home thermostat system with platforms like Alexa and IFTTT. Besides talking to Alexa, Steef likes to go for a run or bike ride and is trying to combine those in the near future.

speaker-img

Tom Meulenberg

Software Engineer at Luminis /Arnhem

Nadat Tom afgelopen zomer is afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, is hij gestart als Software Engineer bij Luminis Arnhem. Tom is een ontwikkelaar die veel waarde hecht aan kwaliteit. Hij houdt niet van half werk en hij maakt graag dingen waar hij én anderen trots op zijn. Hij heeft zich tijdens zijn studie gespecialiseerd in webdevelopment. Aanvankelijk richtte hij zich op de ontwikkeling van webapplicaties, maar gaandeweg kwam hij tot de conclusie dat algehele softwareontwikkeling hem ook interesseerde en heeft hij zich toegelegd op applicatieontwikkeling met .Net. Dit is waar Tom zich vandaag de dag voornamelijk mee bezighoudt.