Back to program
12:15
- 13:15
Cinema 7
|
Beginner -
Nederlands

Usability Testing voor iedereen

Ieder digitaal product is het resultaat van een ontwerpproces. En toch, hoeveel aandacht ontwerpers en ontwikkelaars ook besteden aan het ontwikkelen van een app of website, er is geen garantie dat de gebruikers deze zonder problemen kunnen gebruiken. Gelukkig kunnen de meeste usability-problemen al gevonden worden tijdens het ontwikkelen van het product. En als je weet dat een probleem er is, kan je ook besluiten wat je ermee wil doen: oplossen of releasen zonder het op te lossen.
Er zijn verschillende manieren om usability-problemen met een product te vinden, maar de beste is de confrontatie met de gebruikers zelf. Je laat echte gebruikers met je product werken: een usability-test.

Na het volgen van deze sessie heb je geen reden meer om geen usability-test uit te voeren bij je projecten. Want dan weet je:
– wat een usability-test je brengt (dat is vaak meer dan je verwacht),
– dat iedereen een usability-test kan doen (en niet alleen een UX-professional),
– hoe je een usability-test kan organiseren die nauwelijks iets hoeft te kosten (of in ieder geval minder dan het opbrengt),
– hoe je usability-tests inpast in je Agile development ritme.

About the speakers

speaker-img

Niels Wissels

UX-designer at Luminis /Arnhem

Niels helpt organisaties en mensen veranderen door samen nieuwe producten en diensten te bedenken en ontwerpen.
Als UX-designer en digitaal strateeg maakt Niels toepassingen die prettig in gebruik zijn en die vooral de bedrijfsdoelstelling van de organisatie behalen. Dit helpt organisaties om in onze veranderende wereld verder te komen. In complexe en grote(re) trajecten komt de creativiteit van Niels het best tot zijn recht waarbij Niels ook vaak helpt de werkwijze rond UX binnen organisaties duidelijk te krijgen.

speaker-img

Harro Vons

Product Creator at Luminis /Arnhem

Harro is een professional bij Luminis in Arnhem met een passie voor het bedenken en maken van geweldige producten. Met zijn opleiding als UX-er en ruime ervaring met requirements management en Scrum levert hij een bijdrage aan iedere fase in de ontwikkeling van een app of product. Dat begint bij het ontwerpen van nieuwe concepten en gaat via het doen van interactie-ontwerp en usability-testing naar het opstellen van user story’s voor de realisatie in Agile teams. Ook vult hij vaak de rol van product owner in.