Back
15:30
- 16:15
Cinema 2
|
-
Dutch

De chemie van Design Systems: hét middel voor een consistente gebruikerservaring

Digitale producten worden zelden gemaakt voor gebruik op 1 device of 1 moment. Software schaalt en groeit. Op meer momenten en op diverse plekken komen we ermee in aanraking.
Je begint klein en het groeit al snel uit tot een groter en daarmee complexer product. Hoe zorg je dat ontwerp (en ontwikkeling) niet ontsporen? Belangrijker nog: hoe voorzie je de klant van een consistente gebruikerservaring?

Een Design System is je redding. Het is modulair, dynamisch en nooit af. Zorg dat het in je gereedschapskist zit! Het ondersteunt het ontwerp- en ontwikkelproces, levert betere producten op, laat je team efficiënter werken, vermindert rework en zorgt dat ontwerpers, ontwikkelaars en stakeholders elkaars vrienden blijven. Ik deel mijn eigen ervaringen, voorbeelden en vertel over wat het is, hoe het in jouw voordeel én nadeel werkt.

About the speakers';
thumbnail-'1

Bart Dohmen

User Experience designer at Luminis /Arnhem

Bart is User Experience designer en ontwerpt digitale producten en diensten. Verder begeleidt hij als consultant organisaties bij het opzetten en verbeteren van het ontwerpproces. Gedreven door de interactie van mens en techniek en met een achtergrond als Industrieel Ontwerper brengt hij digitale en fysieke werelden samen. Belangrijk daarin is om de échte behoefte van gebruiker en bedrijf te doorgronden en dat te faciliteren met technologie.

Voor diverse klanten heeft hij zich al vaak gebogen over complexe ontwerpvraagstukken: van wat is nu een comfortabel huis tot hoe vind je een koe? Met name in het energie-, onderwijs- en installatiedomein heeft Bart veel ervaring opgedaan.

Back to program