Back
15:00
- 16:00
Cinema 4
|
-
Dutch

De Nederlandse Rap Generator

TLS? Java? Blockchain? Denk je dat ik een nerd ben? In mijn vrije tijd hou ik me bezig met hippere zaken: Nederlandse rapmuziek. Ik ben al tijden gefascineerd door onze hitlijsten en dan vooral door de grote hoeveelheid slechte rapmuziek. Met teksten die zoveel op elkaar lijken, dat ik dacht dat een computer dat ook wel kon schrijven.

Wat begon als een klein hobbyproject is inmiddels helemaal uit de hand gelopen. De motor van de Nederlandse Rap Generator draait volledig op buzzwords: rijmen gebeurt met Machine Learning, er zijn verschillende clients (Google Assistant + Dialogflow, een Angular web app) en alles draait uiteraard in The Cloud™ (Firebase, AWS).

Tijdens deze sessie krijg je te zien uit welke onderdelen de Rap Generator bestaat en hoe die met elkaar praten. Ik laat je zien hoe eenvoudig de gebruikte technieken toe te passen zijn, zelfs voor een junior als ik. En je krijgt uiteraard te horen hoe slecht Nederlands Rapmuziek nou eigenlijk is.

About the speakersthumbnail-1

Samvan Geijn

Software engineer at Luminis /Arnhem

Sam werkt sinds een paar maanden als junior software engineer bij Luminis in Arnhem, waar hij indruk had gemaakt met zijn afstudeeropdracht. Sindsdien werkt hij tussen 9:00 uur en 17:00 uur op een doordeweekse dag voornamelijk met Java. Wanneer hij in zijn vrije tijd programmeert werkt hij voornamelijk aan minder serieuze projecten, zoals de Nederlandse rap generator.

Back to program