Back
16:45
- 17:30
Cinema 2
|
-
Dutch

Testen met je doelgroep: rem of verrijking?

Yes! Je hebt het voor elkaar: je bent lekker aan het developen aan een product. Wat je misschien zult merken is dat het lekker is om te blijven schaven om het product helemaal af te maken. We hebben een ander voorstel voor je: ga naar buiten. Zoek je doelgroep op. Mensen doen immers altijd nét iets anders dan je verwacht. En dat is alleen maar leuk. Je moet er wel even mee omgaan.

Een manier van werken is Lean. Maak zo snel mogelijk echte software en test die bij de doelgroep. Dit werkt helemaal handig nu clouddiensten zo ver uitontwikkeld zijn. Werkt dat nou ook in de praktijk? Samen met Roparun laten we je kennis maken met een supereigenzinnige doelgroep: Rotterdammers. Ruwe bolster, blanke pit, dat soort werk. We laten je zien hoe je wireframes maakt, een component library in code aanlegt en hoe je usabilitytests doet. Met deze manier van werken stap je af van klassiek alles-van-tevoren ontwerpen en kom je vaker je kantoor uit. Handig om te weten, of je nou developer, team lead, ontwerper of projectleider bent.

Het allerbelangrijkst zijn de mensen die je product gebruiken. Je zult merken dat als je vroeg mensen betrekt, deze als ambassadeur je product verder helpen. Voor je het weet dragen ze het voor je uit. Ga het kantoor uit en zoek je mensen op!

About the speakers';
thumbnail-'1

Max van de Ven

Medewerker Communicatie at Stichting Roparun

Na de studie Communicatie en Multimedia design heeft Max een grote interesse in UX en gebruikers ontdekt. Ondertussen is hij alweer een aantal jaar werkzaam binnen het communicatie- en marketingvakgebied, maar zijn passie voor UX helpt Max bij de dagelijkse vraagstukken. Verder heeft hij interesse in front end development, muziek en de digitale wereld!

';
thumbnail-'2

GP Gooiker

Product designer at Luminis /Rotterdam

GP vindt het leuk om voorin het ontwerpproces te werken. Ontwerpen begint al bij het bedenken van je verdienmodel. Hij betrekt graag meteen technisch talent, verkopers en mensen uit de doelgroep erbij.

Het is meestal het best om prototypes of kleine veranderingen in een product te ontwerpen. We gaan vervolgens zo snel mogelijk het product bouwen en testen door naar de mensen toe te gaan en te testen. Je maakt zo vaak niet wat mensen vragen, maar juist wat mensen nodig hebben.

In de avonduren prutst GP wat bij met nieuwe manieren voor mensen om met computers om te gaan, bijvoorbeeld door ruimtelijke producten in augmented reality te bouwen. GP gelooft niet zo in hobby’s verder, behalve als het het lezen van boeken of kijken van films is.

Back to program